26. Gazimağusa Çocuk Festivali’nde Kültürümüzü Yaşatalım Sergisi Açıldı

19 Ocak 2019
Gazimağusa Belediyesi Çiçek Dağıtımına Başladı
19 Ocak 2019
26. Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında Mağusa Kültür Derneği’nin Kültürümüzü Yaşatalım Sergisi dün akşam saat 18:00’da Buğday Camii’nde açıldı. Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Gazimağusa Çocuk Festivali’nde Yetişkinler Kulübü’nün lefkara, seramik işi, tel kırma, koza, kabak işi, yağlı boya gibi kültürel üretimlerinin yer aldığı serginin açılışı ülkemizi derinden etkileyen olay nedeniyle çocuklarla birlikte açıldı. Etkinliğin başında elim olayda katledilen minik Ercan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve olay şiddetle kınandı.
Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, “savaşlar olmasın, çocuklar öldürülmesin, cinayetler işlenmesin, şiddete hayır” diyerek konuşmasına başlayarak, her zaman için çocuklar çiçektir sloganıyla festivali düzenlediklerini, çocuklar gençler ve ülke insanı için yaptıkları çalışmaları duyarlılık adına yaptıklarını söyledi. “Herşey çocuklar içindir” diyen Cumaoğulları, kültürümüzü yaşatmak ve ileriye götürmek için çocuklara aktarmak için sergiyi açtıklarını ifade ederek, sergi için emek harcayan tüm üyelerine teşekkür etti. Gazimağusa Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri serginin gerçek amacının çocuklar olduğunu, herkesin üretilen eserleri görmeye davet etti. Resim çalışmalarında Kıbrıs endemik bitkilerini, seramik çalışmasında Kıbrıs kuşları kullandıklarını söyleyen Cumaoğulları, özveride bulunan eğitmenleri ve üyeleri kutladı.
Cumaoğulları, eğitmenlere kültürümüze ait hediyeler, kursiyerlere de katılım belgesi verdi. Sergi, 2 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.