27. Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali’nde 2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışması 15 Mart Cuma Akşamı Yapılıyor

Yeniden Doğuş Partisi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i Ziyaret Etti
12 Mart 2019
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in 14 Mart Tıp Bayramı İle İlgili Mesajı
14 Mart 2019
Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklığında düzenlenen 27. Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında 2. Liselerarası Ses Buluşması Yarışması 15 Mart Cuma akşamı yapılıyor. Finalde yarışmaya hak kazanan 10 öğrenci Cuma akşam saat 19:30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahneye çıkacak ve ünlü orkestra şefi Tarık Sezer’in orkestrası eşliğinde sergileyecekleri canlı performanslarıyla dereceye girmek için yarışacak.
15 Mart Cuma akşamı 2. Liseler Arası Ses Buluşması Yarışması’nın finaline katılmaya hak kazanan genç müzisyenlerin isimleri:
Lefkoşa Türk Lisesi’nden Eminegül Aygünler, Erenköy Lisesi’nden Zelal Berfin Akın, İskele Bekirpaşa Lisesi’nden Sevim Sanlıer ve Beste Tatlı, Namık Kemal Lisesi’nden Yüksel Günay Bilgeer ve Doğuhan Bilal Uz, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Hasan Cengiz Sayılı, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Hüseyin Gündüz, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden Ali Deniz Tosun ile Girne Amerikan Future Kolej’den Aysu Mison.
Final gecesinde yarışmacılar bir Kıbrıs şarkısı ve bir de seçecekleri parça olmak üzere ikişer şarkı seslendirecek. 2. Liselerarası Ses Buluşması yarışmasında ilk üç dereceye girenlere ödüller verilecek. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT) tarafında canlı yayınlanacak olan yarışmada kazananlar izleyicilerin oyları belirleyecek. İzleyiciler, canlı yayında halk oylamasına geçildiği esnada paylaşılacak olan kısa mesaj numarasına, Telsim veya KKTCell hatlarından SMS göndererek beğendikleri yarışmacı için oy kullanabilecek.
Final gecesi halk oylaması sırasında gönderilecek olan cep telefonu mesajlarından elde edilecek gelirin bir kısmı MKD tarafından Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak. Birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin Tl, üçüncüye ise 2 bin Tl’lik ödül verilecek.