3. Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali Öğrencileri Ağırladı

25 Mart 2019
Gazimağusa Belediye Başkanı Sayın İsmail Arter’in Dünya Su Günü Mesajı
25 Mart 2019

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 17-24 Mart tarihleri arasında 3’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali, bugün öğrencileri ağırladı. 10 ülkeden 21 ressamın Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) Sakarya Yerleşkesi’nde devam eden atölye çalışmalarına katılan Karakol İlkokulu, Gazi İlkokulu ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri hem sanatçıların resimlerini yakından görme hem de onlarla birlikte resim yapma olanağına kavuştu. Polatpaşa İlkokulu ve Çanakkale Ortaokulu öğrencileri ise yarın (22 Mart 2019) Sakarya MGA’yı ziyaret edecek. KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Kazakistan, Katar, Ürdün, Güney Kıbrıs ve Rusya’dan 21 ressamın katıldığı Festival kapsamında Mağusa Gelişim Akademisi’nde bir hafta boyunca 10.00-12.00 ve 14.00-17.30 saatleri arasında halkın izlenimine açık atölye çalışması yapılıyor. Festivalin sergi açılışı 23 Mart 2019 saat 18.00’de Suriçi Buğday Camii’nde yapılacak.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında; uluslararası boyutuyla öne çıkan Festivalde sanatçıların ortaya koydukları eserlerin hem insanımız hem kültürel değerlerimizle bütünleştiğini, seçkin ressamların kalitesi çok yüksek olan çalışmalarına özellikle ilköğretim öğrencilerinin dahil edilmesine özel bir önem verdiklerini belirtti. Kültür sanat faaliyetlerinin kentte hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Arter, sanat ve sanatçının önünü açacak katkıları her zaman vermeye devam edeceklerini de vurguladı.