6. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi Gazimağusa’da Açıldı

Maraş’taki İlkokul Öğrencileri Maraş MGA’da Sanat Kampında
13 Şubat 2019

Eski gazetecilerden, işadamı ve Kıbrıs Türk fotoğrafçılığının öncü isimlerinden olan Öztan Özatay anısına bu yıl 6.’sı düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi Gazimağus’da açıldı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından dün akşam19.00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılan sergi, 19 Ekim Pazar gününe kadar hafta içi ve hafta sonu 08:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 6 yıldır hem fotoğraf hem fotoğrafçı bazında ülkenin en çok katılımlı fotoğraf yarışması olan Öztan Özatay Fotoğraf Sergisi’nde 55 fotoğrafçının 153 eseri sergileniyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin ülkenin en kapsamlı sergisi olduğunu ve çok sayıda fotoğraf sergilendiğini, sergiye belediye olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu oldukları, kültür sanat etkinlikelerinin insanları bir araya getirerek sosyal birliktelikeler sağladığını, bu etkinlerinhem belediye hem halk için önemli olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde kültür-sanat etkinliklerini çoğaltmayı hedeflediklerini, sivil toplum ve halkla işbirliğinde çalışmaya önem verdiklerini ifade eden Arter, başta Özatay ailesi olmak üzere yarışmanın ve serginin yapılmasında emeği geçenlere ve fotoğraf sahiplerine teşekkür etti.

Yarışma organizatörü ve Öztan Özatay’ın kızı Buket Özatay yaptığı konuşmada, 2008 yılında kaybettikleri eski gazeteci, fotoğrafçı, işadamı Öztan Özatay’ın anısına 6 yıldır düzenlenen yarışmanın 2. sergisinin Gazimağusa’da yapıldığını, ödül alan fotoğrafların sergileneceğini, renkli, siyah beyaz ve doğa olmak üzere 3 kategori olduğunu, 99 fotoğrafçının 986 fotoğrafın yarıştığı yarışmada 55 fotoğrafçının 153 eserinin sergilendiğini söyledi.

Ülkenin en en prestijli ve en çok katılımlı fotoğraf etkinliğine bu yıl da rekor katılım olduğuğunu, güney Kıbrıs’ta yapılan en çok katılımlı yarışmayı aştığını, bu başarının en önemli sırrının babasının ismi olduğunu söyleyen Özatay, Öztan Özatay’ın 3 neslin fotoğraflarını çektiğini, lise yıllarında okul sonrası fotoğraf çektiğini aktardı. Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaç Vakfı’na katkı yapıldığını, yarışmaya katılan her sanatçı 15 TL ödeyerek katkı sağlandığını, ayrıca fotoğrafların bedelinin yüzde 50’sisnin vakfa verildiğini söyleyen Özatay, serginin Gazimağusa’da açılmasındna dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.