Başkan İsmail Arter İmar Planıyla İlgili Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan’la Bir Toplantı Yaptı

Gazimağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu Yıldırım Gürses Şarkılarıyla Sahnede
30 Haziran 2019
Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Ve Turizm Festivali 18 Haziran’da Başlıyor
30 Haziran 2019

BAŞKAN ARTER: “ ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM ETMELİ VE İMAR PLANI TAMAMLANMALI”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan’la teknik personelin de katıldığı bir toplantı yaparak, imar planıyla ilgili gelinen son durumu konuştu. Başkan İsmail Arter, Şehir Planlama Dairesi ile yaptıkları görüş alışverişi ve değerlendirmenin önemli olduğunu ifade ederek, devam eden İmar Planı çalışmalarının hız kesmeden ilerletilmesi ve sonuçlanması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Sistemli bir yapıya kavuşmamız için uğraş verdiklerini söyleyen Başkan İsmail Arter, “çalışmalar hız kesmeden devem etmeli ve İmar Planı tamamlanmalı” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ise, İmar Planı’nın hazırlanmasına yönelik vizyon ve hedeflere yönelik çalıştay düzenlediklerini, sektörel gruplara yönelik odak toplantıları yaptıklarını söyleyerek, 3 belediyenin teknik ekipleri, dairenin plan grubu ve danışman akademisyenlerin katılımıyla ortaya plan taslağının çıktığını ifade etti. Yiğitcan, çalışmaların belediyelerle birlikte yapılmasına önem verdiklerine, Başkan İsmail Arter’i de katkılarını almak ve değerlendirme yapmak adına ziyaret ettiklerini söyleyerek, gelinen son noktayı bir toplantıyla halkla paylaşacaklarını bilgisini de verdi. Yiğitcan, hedefledikleri takvime bağlı kalarak, Aralık 2019’a kadar Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgelerini kapsayan İmar Planı’nın yürürlüğe girmesi için çalıştıklarını kaydetti.