Gazimağusa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Türkü Şöleninde Müzik Ziyafeti Sundu

Gazimağusa Belediyesi’nin Katkılarıyla Annelerin Resimleri Karma Resim Sergisi Buğday Camii’nde Açıldı
19 Ocak 2019
Liseler Arası Ses Yarışması Finalistleri Gazimağusa Belediyesi’ni Ziyaret Etti
19 Ocak 2019
Gazimağusa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür Ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirdiği Türkü Şöleni gecesiyle sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Konserin sunucusu Ezgi Balyemez açılışta yaptığı konuşmasında, uzun zamandan beri Gazimağusa’da özlem duyulan Türk Halk Müziği korosunun yeniden canlandırılmasına olanak sağlayan ve sanata, sanatçıya değer veren Başkan İsmail Arter’e koro adına teşekkür etti. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Asbaşkan İbrahim Uysal’ın da katıldığı geceye sanatseverler de oldukça ilgi gösterdi.
Şef Doğan Balyemez yönetimindeki 75 kişilik Türk Halk Müziği Korosu Kıbrıs Türkleriyle birlikte Anadolu’nun farklı yörelerine ait seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla izleyenlerden tam not aldı. Toplam 24 parçanın 6’sı solistler tarafından seslendirilen gecede TRT’den 4 konuk saz sanatçısı da yer aldı.
MGA Sorumlusu Refik Hazır gecede bir konuşma yaparak, Türk halk Müziği korosunun Başkan İsmail Arter’in çok değer verdiği bir proje olduğunu ifade ederek bir hayalin gerçek olduğunu söyledi. Halk Müziğinin geleneklerimiz göreneklerimiz, üzüntülerimiz, sevinçlerimiz, sevgi ve aşk demek olduğunu ifade eden Hazır, “koroyu da ancak kalbi aşkla çarpan bir Başkan Gazimağusa’ya hediye edebilirdi” diyerek hem Başkan İsmail Arter’e hem koro üyelerine teşekkür etti