GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ YOL KAPAMA DUYURUSU

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ PERŞEMBE PAZARI BUGÜN YENİDEN AÇILDI
4 Mart 2021
BAKAN RESMİYE CANALTAY İLE BAŞKAN İSMAİL ARTER SALAMİS YOLU’NDA ARIZALI YOL AYDINLATMALARINDA İNCELEMELER YAPTI
9 Mart 2021
Gazimağusa Belediyesi, yürütmekte olduğu asfalt yenileme çalışmaları kapsamında, Mağusa’nın yoğun araç trafiğine sahip yollarında asfalt yenileme işlerine devam ediyor. Bir süreden beri yağmur suyu drenaj çalışmaları nedeniyle derin kazı ve drenaj borusu döşeme işleri yapılan Şht. İbrahim Hasan Caddesi (Ak-Un yolu) üzerindeki çalışmaların tamamlanma aşamasına gelmesinin hemen ardından sözkonusu caddenin asfaltı da yenileniyor.

Yoğun araç trafiğine sahip Şht. İbrahim Hasan Caddesi’nde sadece kazı yapılan bölgeler değil, yolun zaman içerisinde fiziksel olarak yıpranmış tüm asfalt alanı kemirilerek caddenin bütünüyle yeniden asfalt kaplaması yapılacak. Ayrıca Şht. İbrahim Hasan Caddesi’ne paralel olan Ulus Sokak ve bu iki sokak arasında kalan tüm sokakların da yıpranmış asfaltları sökülerek yeni asfalt kaplaması yapılacak ve bölgenin altyapı sorunları çözülmüş ve fiziken yenilenmiş bir duruma getirilmesi sağlanacak.

Sözkonusu çalışmaların planlanan sürede hızlı bir şekilde tamamlanması ve çalışmalar esnasında araç ve yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için 07/03/2021 ile 21/03/2021 tarihleri arasında Şht. İbrahim Hasan Caddesi ve Ulus Sokak geçici ve dönüşümlü olarak araç trafiğine kapatılacaktır.

Belirtilen sokakların trafiğe kapatılacağı tarihler arasında açık olacak alternatif yollar görsel üzerinde belirtilmiştir.

Tüm bu çalışmalar Gazimağusa Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılanacaktır. Projenin planlandığı sürede hızlı ve güvenli bir şekilde hayata geçirilebilmesi için siz değerli bölge sakinleri, işletme sahipleri ve tüm Mağusalıların anlayışını ve iş birliğini önemsiyor, kalıcı güzellikteki ortak geleceğimiz için geçici olarak vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileriz.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı açıklamada kamuoyunda Ak-Un yolu olarak bilinen Şht. İbrahim Hasan Caddesinde asfaltlama öncesi gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını, tüm bu çalışmaların kendi öz kaynaklarımızdan karşılandığını ayrıca Mağusa genelinde sıkıntılı birçok noktada çalışmaların olacağını ve bunun 2021 yılı boyunca devam edeceğini ifade etti.