KIBRIS TÜRK SIRADIŞI SANATÇILAR DERNEĞİ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

MESLEKİ TEKNİK ÖĞRETİM DAİRESİ MÜDÜRÜ GÜLŞEN HOCANIN VE MESLEK LİSESİ MÜDÜRÜ REDİF GÜVENSOY BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
17 Haziran 2021
GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
18 Haziran 2021
Kıbrıs Türk Sıradışı Sanatçılar Derneği Başkanı Müjde Şener ve yönetim kurulu üyesi Belediye Başkanı Ismail Arter’e bir nezaket ziyaretinde bulunarak, Gazimağusa’da üretimlerini satışa sundukları pazarla ilgili bilgi verdi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, pandemi öncesinde sanatçılar çarşısı olarak Eziç Restoran park alanında el emeği ve geri dönüşüme yönelik ürünlerini satışa sunan sanatçıların derneğe dönüştüğünü, pandemi döneminde aksama olsa da bu dönemde açık havada etkinliklerinin yapılabildiğini, sanatçıların çalışmalarını Belediye olarak destekleyeceklerini belirtti.
Dernek Başkanı Müjde Şener ise, Derneklerinin 7 Nisan’da kurulduğunu ve 24 üyesi olduğunu ifade ederek, el emeği ve geri dönüşüm ürünlerini yeniden var etmek ve kullanmakla ilgili çalışma yaptıklarını ve etkinliğe katılanların ev ekonomisini destekleyerek gelir elde ettiğini ifade etti. Şener, Eziç Restoran yanındaki eski marketin olduğu yerin kullanımlarında olduğunu, Çarşamba ve Cumartesi günleri 10:00 ile 18.00 saatleri arasında stantlarını kurarak hem satış hem üretim yaptıklarını, alanın büyük olmasından dolayı diğer dernekleri de oraya beklediklerini, hep birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.