Liseler Arası Ses Yarışması’nın Birincisi Bekirpaşa Lisesi’nden Nezihe Tuğra Oldu

26. Gazimağusa Çocuk Festivali Kapsamında Resim Ve Mektup Yarışmasının Ödülleri Verildi
19 Ocak 2019
13. Uçurtma Şöleni’nde Gökyüzü Rengarenk Uçurtmalarla Buluştu
19 Ocak 2019
Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklığında 26.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında dün akşam gerçekleştirilen Liseler Arası Ses Yarışması’nın birincisi Bekirpaşa Lisesi’nden Nezihe Tuğra isimli öğrenci oldu. 62 öğrencinin başvurduğu yarışmada ön elemelerden geçerek finalde yarışmaya hak kazanan 10 öğrenci dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nı tıklım tıklım dolduran izleyenlerin karşısına çıktı. Prof Dr. Memduh Özdemir başkanlığındaki jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Bekirpaşa Lisesi’nden Nezihe Tuğra Birinci, Erenköy Lisesi’nden Günay Mimar ikinci, Girne Necat British’ten Nisan Beyaz üçüncü olurken, Jüri Özel Ödülü’ne Günay Mimar layık görüldü. Gazimağusa Belediyesi yarışmanın birincisine 4 bin, ikincisine 3 bin, üçüncüsüne ise 2 bin TL’lik para ödülü verirken, dereceye giremeyen diğer yarışmacılara da sürpriz yaparak her birine 1000 TL teselli ödülü verdi. Ayrıca Telsim yarışmanın birincisine ödül olarak İstanbul Vodafone Park’ta Freezone Stüdyo’da single kayıt yapacak ve yarışmacıların Kıbrıs parçalarının  alt yapısını da üstlenerek, ülkenin tanıtımında kullanılmak üzere bir CD hazırlayacak. Yarışmaya Türkiye’nin sevilen seslerinden Metin Özülkü de katılarak hem şarkılarını seslendirdi hem jüri özel ödülünü verdi. Harmony Kırtasiye ise ikinci gelene mikrofon hediye etti. Ayrıca Metin Özülkü jüri özel ödülü verdiği öğrenciyi İstanbul’da misafir ederek ona bir beste yapacak.
Gazimağusa Çocuk Festivali kapsamında ilk kez gerçekleştirilen yarışmanın başında konuşan Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğluları, “sizler varsanız bizler de varız” diyerek yola çıktıklarını ifade ederek, tüm yarışmacıların gönüllerin birincisi olduğunu, kendisinin de bir müzik aşığı olduğunu söyledi. 26 yıldır ortakları olan ve birlikte çalıştıkları Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara  teşekkür etti.
Gazimağusa Belediyesi Mağusa Gelişim Akademisi Sorumlusu Refik hazır ise konuşmasında, çok yorucu bir süreç sonunda yarışmanın düzenlendiğini ve yarışmayı düzenlemekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, 1958’de ilk ses yarışmasının Gazimağusa’da yapıldığını, Başkan İsmail Arter’in bu yarışmaya çok önem ve değer verdiğini ifade etti. Hazır, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduğunu da kaydetti.
Hem sahnede hem salonda büyük heyecan vardı
Ülkenin çeşitli bölgelerinden yarışmaya katılan 10 finalist sahneye çıkarak kendilerinin seçtiği 2 parça seslendirdi. BRT 2’nin de canlı yayınladığı yarışmanın finalinde, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Halil İbrahim Yoldaş, Lefke Gazi Lisesi’nden Berfin Özoğlu, İskele Bekirpaşa Lisesi’nden Nezihe Tuğra ve Sıla Aygün, Erenköy Lisesi’nden Günay Mimar, Girne Necat Bristish’den Nisan Beyaz, TED’ten Nihan Ertürk, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Okulu’ndan İzlem Özlüoğlu ve Emre Can Cambaz ile Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Zekiye Karagözlü yarıştı. Liselilerin büyük coşkusuna ve heyecanına sahne olan Gazimağusa’da yarışmacılar dereceye girebilmek için sahnede terlerken, salondaki öğrenciler ise alkışlar ve tezahüratlarla yarışmacılara sürekli destek verdi. Yarışmada dereceye girenler Prof. Dr. Memduh Özdemir başkanlığında Oskay Hoca, Banu Kunt Işık, Soyhan Bilgeer, Hüseyin Köroğlu, Candan Kınalısoy Doğu, Metin Özülkü, Tolga Ruhi, Şenay Köroğlu’ndan oluşan jüri tarafından belirlendi.
Program arasında ve değerlendirme öncesinde konuk sanatçılar, Banu Kunt Işık, Mağusa Müzik Band ve Soyhan Bilgeer canlı performans sergilerken, Metin Özülkü de kendisine ait 3 parça seslendirdi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’a desteklerinden dolayı plaket takdim edilirken, yarışmaya destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi. Organizasyonun gerçekleşmesine Maliye Bakanlığı ve Turizm ve Çevre Bakanlığı ve Telsim büyük destek verirken, Ekor Un Ürünleri yemek sponsoru, Kotton sahne kıyafeti, BRTK Yayın sponsoru oldu. Gecede görev alan tüm jüri üyeleri ve mini konser veren Mağusa Müzik Band gönüllü olarak geceye katkı koydu. Ayrıca Derviş Güryel ve Hüseyin Ebeler de çekimlerde organizasyona katkı koydular.