Meslek Vergilerinin 31 Ekim 2016 Tarihine Kadar Ödenmesi Gerekiyor

19 Mayıs 2016
20. Uluslararası Mağusa Kültür sanat ve Turizm Festivali
19 Ocak 2019

Gazimağusa Belediyesi 51/95 sayılı Belediyeler Yasası gereğince Gazimağusa Belediye sınırlarında faaliyet gösteren serbest meslek sahipleri, şirket ve ortaklıklar ile bunların şubelerinin 2016 yılı meslek vergilerinin tarhiyatını yaparak listeleri askıya aldı. Meslek vergilerine itiraz süresinin 20 gün olduğunu kaydeden belediye yetkilileri, Meslek Vergilerinin en son ödeme tarihinin ise 31 Ekim 2016 olduğu, bu tarihten sonra yapılacak ödemelere gecikme zammı uygulanacağı bildirildi.

Askıya alınan listelere itiraz etmek isteyen mükellefler yasa gereği, ilan yayınlandıktan sonra 20 gün içerisinde dilekçelerini, 2015 yılı için Gelir ve Vergi Dairesi’ne sunmuş oldukları brüt gelirlerini, şirket ve ortaklıklar ise 2015 yılı Kurumlar Vergisi’ne matrah teşkil eden gelirlerini Gazimağusa Belediyesi’ne sunmaları gerekmektedir.