MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI OLGUN AMCAOĞLU BAŞKAN İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE 9 BİN TONLUK ASFALT İHALESİNİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
28 Aralık 2020

MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANI OLGUN AMCAOĞLU BAŞKAN İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu beraberindeki heyetle bugün sabah 08:00’da Belediye Başkanı İsmail Arter’e bir ziyarette bulundu. Başkan İsmail Arter’in makamında yapılan görüşmede okulların genel durumuyla  birlikte Gazimağusa’ya yapılması planlanan lise ve ortaokul binaları konusu konuşuldu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu konuşmasında, ilk kez Milli Eğitim Bakanı olarak daire müdürleriyle birlikte Gazimağusa Belediyesini ziyaret ederek hem Bölgenin temsilcisi olan Başkan İsmail Arter ile görüşmek istediklerini hem de bölgedeki okulları gezmek altyapıyı ve bulaş durumlarını görmek istediklerini ifade ederek, virüs mücadelesinde belediyelerin verdiği mücadelenin ön saflarda olduğunu, Belediyelerin güçlü olarak ayakta durması gerektiğini,  eğitimin devamının belediyelerin hizmetleriyle paralel olduğunu  söyledi. Yerinden yönetimde birebir insanların sıkıntıları olup olmadığını sormanın önemli olduğunu kendilerinin de öğretmenler ve öğrencilere dokunmak istediklerini ifade ederek, bundan sonraki süreçte Başkan İsmail Arter’in desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bakan Amcaoğlu, ziyaretlerinin esas sebeplerinden birinin bölgede bir lise ve bir  de  ortaokul inşa etmek olduğunu, okulların  nereye yapılacağı konusunda ön görüşme yapacaklarını, 2021 yılı mahalli  bütçeden böyle bir altyapı  yatırımı yapılması yönünde bir rota çizeceklerini belirtti. Gazimağusa’nın sürekli büyüyen bir metropol olduğunu, konuyla ilgili ön çalışmayı Bakanlık Müdürü Bünyamin Merhametsiz’in yaptığını ile Genel Ortaöğretim Dairesi  Müdürü Ali  Yaman’ın da ihtiyaçları tespit  ettiğini, önümüzdeki yıl çok büyük bir sıkıntı yaşanmazsa okullar için adımlar atıp ihalesine çıkıp inşaata başlayacaklarını söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun Maliye Bakanlığı döneminde çok iyi istişare içinde çalıştıkları bir bakan olduğunu, dostluklarının müsteşarlık ve maliye bakanlığındaki görevlerine kadar dayandığını, her zaman frekanslarının örtüştüğünü ifade ederek, “yeni Eğitim Bakanlığı görevinde de başarılarının devam edeceğine inanıyorum ve diliyorum.” dedi. Bakan Amcaoğlu’nun bugünkü ziyaretinin kendisi için çok anlamlı olduğunu, Gazimağusa Belediyesi olarak bölgedeki okullara yasal çerçevede yapmaları gerekenleri yaptıklarını ifade ederek, “okullarla olan ilişkilerden dolayı yasaya bakmadan elimizdeki imkânlar çerçevesinde her sıkıştıklarında bizlere gelebileceklerini hep söylemişizdir. Elimizden gelen yardımı yaptık bugüne kadar.  Bundan sonra da sizlerle birlikte okullarımıza  gençlerimize ne gerekiyorsa  her türlü yardımı yapabileceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi. Başkan İsmail Arter, okul yapma konusunun geçmişte gündeme geldiğini ama pek çok sebepten dolayı ilerleyemediğini, bakanlığa  gösterebilecekleri potansiyel yerlerin olduğunu, oradan başlamak gerektiğini ancak önemli olanın sonuca gitmek olduğunu okul ihtiyacı olduğunun yerinde bir tespit olduğunu söyledi.