12’inci Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali

25 Haziran 2007 Pazartesi Ersen Sururi & Müzik Elçileri
27 Haziran 2007
Çarşamba
Compania Aida Gomez “Carmen”
Dans Göstersi
2 Temmuz 2007 Pazartesi Martin Lubenov Orkestar
Tango & Roman Müziği Konseri
4 Temmuz 2007 Çarşamba Boney M
5 Temmuz 2007 Perşembe Funda Arar
10 Temmuz 2007
Salı
Nino Rota
21.00
12 Temmuz 2007 Perşembe Grup MFÖ (Mazhar-Fuat-Özkan)
21.00

Festival Programında yer alan etkinlikler ve sanatçılarla ilgili ayrıntılı bilgi için tarihlere tıklayın.. (Sürekli Güncelleniyor)

Tüm  etkinlikler 21.00’de başlayacaktır.

Namık Kemal Meydanı’ndaki Açılış Konseri (Nil Karaibrahimgil) ücretsiz olacaktır. Boney M, Funda Arar ve MFÖ konserleri 20 YTL, diğer etkinlilere giriş ise 10 YTL olacaktır.

Programdaki değişiklik hakkı saklıdır.

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, yıllar itibariyle ulaştığı düzey ve boyutuyla, uygarlık beşiği Akdeniz’de önemsenen, kendinden söz ettiren bir organizasyon halini aldı.

Festival, uygarlık beşiği Akdeniz’de kültürel sanatsal boyutuyla bir çekim merkezi olmayı, uluslararası sanat çalışmaları için Kuzey Kıbrıs’ı ayrıcalıklı kılmayı amaçlamaktadır. Festivalin sanat anlayışı genel olarak “çok kültürlülük” konsepti içerisinde bir yanıyla yeni çalışmalara yer vermek bir diğer anlamda tarihi birikime sahip dünya kültür birikimini yansıtmaya çalışmaktır. Bu bakımdan genel popüler kaygıların ötesinde, sanatsal yaratıcılığın sınırsızlığını ve gücünü Festival çatısı altında yansıtma kararlılığı söz konusudur. Festival için gerek Kıbrıs Türk gerekse uluslararası düzeydeki sanatçılar açısından oniki yıllık süre sonunda üst düzeyde bir ilginin oluştuğunu söyleyebiliriz.

Festival, özellikle müzik, tiyatro-performans, plastik sanatlar ve bunlara bağlı olarak panel-konferans-sempozyum etkinliklerinden oluşmaktadır. Klasik, caz, etno-caz, hip hop, groove, reggae, world muzik, etnik-müzik… müzik alanında özellikle yoğunlaşılan kategorilerdir. Bu yıla dek dünyanın dört bir köşesinden pek çok sanatçı Festival’in konuğu olmuştur.

Sanatçılar için festival, katılım için teklif götüren konumundan çıkarak, katılmak için başvurulan, referans gösterilen kültürel ve sanatsal boyutuyla başlı başına bir kurum oldu.

Kıbrıs’ın festivali Mağusa Kültür ve Sanat Festivali, bugün uluslararası düzeyini sadece içerik bakımından değil, izleyenleri bakımından da yakalama konumuna ulaştı.

Turistik bir enstrüman olan festival, özellikle gelecek yıllar için önemli bir araç niteliğiyle bugünden başat rol üstlenmekte, turistik promosyon olarak kullanılmaktadır.

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, tartışmasız Kıbrıs’ın en büyük uluslararası kültür-sanat organizasyonudur.

İlk kez düzenlendiği 1995 yılından beridir festivali 300 bini aşkın kültür sanat dostu izledi. 100’ü aşkın etkinlikte 400’den fazla sanatçı icracı olarak yer aldı.

Bu yıla dek Goran Bregoviç, Sertab Erener, Zülfü Livaneli, Weather Girls, Cesera Evora, Monica Molina, Paco Pena, Los Paraguayos, Berlin Art Ensemble, David Russel, Kemal Belevi, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Zalihe Berksoy, Oya-Levent Kırca, Aswad, Wax Poetic, Burhan Öcal, Asi Minor, Kerem Görsev, Senol Filiz-Birol Yayla, Belarussian Ballet Company, Aqua Levi&Roots İmension, Valentin Rozantsev, Yıldız İbrahimova, Ersen Sururi, Bülent Ortaçgil, Can Tufan, Timur Selçuk, Ali Akay , Emre Zeytinoğlu, Andreas Haralambos, Muammer Ketencoğlu, Twinkle Brothers, Christian Willisohn Band, Ensemble Baroque, Amelita Baltar, Nilüfer, Candan Erçetin, Teoman, Artis Quartet Vienna, Kent Oyuncuları –Yıldız Kenter, Sandımay Sokak Tiyatrosu, Aydın Esen –Randy Esen İkilisi, Yıldız İbrahimova-İvo Papazov-Okay Temiz’in de yer aldığı Ustalar Buluşması, Erkan Oğur- Turgut Alp Bekoğlu ve İsmail Soyberk’ten oluşan Telvin Trio, Joshua Redman Quartet, ve Tango Turco… gibi farklı sanat dallarında uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış grup ve kişiler Festivale katılmıştır.

10. Festivalin bütçesi 500 bin YTL olarak gerçekleşti. Bu festival, 40 Bine yakın kişi tarafından izlendi.

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmaktadır. Türkiye’nin en önemli ajanslarından Passionturca ve Pozitif organizasyonun temel unsurlarıdır.

Bu yıl ilk kez, dünya basınından temsilcilerin festivali izlemeleri için özel bir program uygulanacak ve tamamlanan bağlantılar sonucu, dünyanın en önde gelen medya kuruluşları festivalin konuğu olacak.

Festivalde uluslararası ses getirecek etkinliklerin yer alabilmesi için son yıllarda özel bir çaba söz konusudur. Bu bağlamda Goran Bregovic, Los Paraguayos, Paco Pena, Burhan Öçal, Monica Molina, Weather Girls, Cesaria Evora, Thidr World, Aswad ve diğerleri Kuzey Kıbrıs’tan geçti.

Bu yılki uluslararası hit, 30. yılını kutlayan ve bu amaçla dünya turnesinde olan Bonny M festivalin prestij konuğu olacak. Türkiye’den ise MFÖ, Nil Karaibrahimgil ve Funda Arar festivalde sahne alacak.

Modern ve yüksek bir kültür düzeyine sahip olan Kıbrıs Türk izleyicisi için Festival, yıl içinde kültür sanat adına önemli duraklardan biri olmakta, giderek kendine özgü bir izleyici kitlesi oluşturmaktadır.

Tarihi mekanların eşsiz dokusu altında yıllarca kendi kabuğunda kalan, Shakespeare ve Leonardo da Vinci gibi ustaların izini içinde barındıran Gazimağusa, tarihi küçük bir liman kasabasından, festivali ile de dikkate alınmaya, ziyaret edilmeye değer modern, tarihi bir sanat kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

2008 yılında 12’inci Festival’e doğru…

Festival Komitesi

Adres       : Gazimağusa Belediyesi, Polatpaşa Bulvarı, Gazimağusa, Kuzey KIBRIS.
Tel-Fax    : 0 – 392 366 09 54