8. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali

Tarih Etkinlik Yer – Saat
19 Haziran Cumartesi Rebel Moves
Açılış Konseri
Namık Kemal Meydanı, 21.30
22 Haziran Salı Goran Bregovich Salamis Antik Tiyatro
23 Haziran Çarşamba Nohr Quartet
Yaylı Sazlar Dörtlüsü
Othello Kalesi
24 Haziran Perşembe Vasos Demetriou / Sergi Şömineli Ev, 18.00
25 Haziran Cuma Vasos Demetriou / Raku Gösterisi Venedik Sarayı, 18-20.00
25 Haziran Cuma SAMTAY Vakfı Söyleşi ve İmza:
ERALP ADANIR
Namık Kemal Meydanı,  19-21.00
26 Haziran Cumartesi Klasik Müzik “Müzik Of Belevi” Venedik Sarayı
28 Haziran Pazartesi Nilüfer Salamis Antik Tiyatro
29 Haziran Salı Heykel/Video Art/Sergi İkiz Kiliseler, Suriçi
29 Haziran Salı SAMTAY Vakfı Söyleşi ve İmza:
SUNA ATUN-BÜLENT FEVZİOĞLU
Namık Kemal Meydanı,  19-21.00
29 Haziran Salı Arda İlhan Project Namık Kemal Meydanı
30 Haziran Çarşamba Okan Ersan Othello Kalesi
1 Temmuz Perşembe Hadass Pal Yarden ile Söyleşi Venedik Sarayı, 19.00
1 Temmuz Perşembe Grup SOS – Konser Namık Kemal Meydanı
2 Temmuz Cuma Hadass Pal Yarden Othello Kalesi
3 Temmuz Cumartesi Oldies & The Goldies Party / Plus 106 Namık Kemal Meydanı
5 Temmuz Pazartesi İki Toplumlu Koro
ve Halk Dansları Topluluğu
Namık Kemal Meydanı
5 Temmuz Pazartesi SAMTAY Vakfı, Şiir ve İmza:
ŞEVKET ÖZRUN-E.SADRAZAM
Namık Kemal Meydanı,  19-21.00
6 Temmuz Salı Ferhan Şensoy ile Söyleşi Venedik Sarayı, 19.00
6 Temmuz Salı Reggae Konser: Telex Namık Kemal Meydanı
7 Temmuz Çarşamba Ferhan Şensoy – Ortaoyuncular Salamis Antik Tiyatro
8 Temmuz Perşembe SAMTAY Vakfı, Söyleşi ve İmza:
ALTAY BURAĞAN
Namık Kemal Meydanı,  19-21.00
8 Temmuz Perşembe Umut Albayrak – Konser Venedik Sarayı
9 Temmuz Cuma Laço Tayfa Othello Kalesi
10 Temmuz Cumartesi Halk Dansları Şöleni Namık Kemal Meydanı
12 Temmuz Pazartesi Gökmen Noyan & Daisies Othello Kalesi
13 Temmuz Salı Poetz 4 Peace Namık Kemal Meydanı
15 Temmuz Perşembe Monica Molina Salamis Antik Tiyatro

 


Festival Ana Programında yer alan etkinlikler kahverengi  renkle gölgelendirilmiştir.

Ana programda yer alan etkinlikler ve sanatçılarla  ilgili ayrıntılı bilgi için tarihlere tıklayın.. (Sürekli Güncelleniyor)

Saat belirtilmeyen tüm  tüm etkinlikler 21.00’de başlayacaktır. Programdaki değişiklik hakkı saklıdır.

Not: Namık Kemal Meydanı, Venedik Sarayı, İkiz kiliseler ve Şömineli Ev’de gerçekleştirilecek tüm etkinliklere giriş ücretsiz olacaktır.

Othello Kalesi’ndeki etkinliklere giriş 5,000,000 TL, Salamis Antik Tiyatroda’ki etkinlilere giriş ise 10,000,000 TL olacaktır.

 

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali

Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali, Gazimağusa Belediyesi organizatörlüğünde, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile ortak olarak düzenlenmektedir.

Festival, uygarlık beşiği Akdeniz’de kültürel sanatsal boyutuyla bir çekim merkezi olmayı, uluslararası sanat çalışmaları için Kuzey Kıbrıs’ı ayrıcalıklı kılmayı amaçlamaktadır. Festivalin sanat anlayışı genel olarak “çok kültürlülük” konsepti içerisinde bir yanıyla yeni çalışmalara yer vermek bir diğer anlamda tarihi birikime sahip dünya kültür birikimini yansıtmaya çalışmaktır. Bu bakımdan genel popüler kaygıların ötesinde, sanatsal yaratıcılığın sınırsızlığını ve gücünü Festival çatısı altında yansıtma kararlılığı söz konusudur. Festival için gerek Kıbrıs Türk gerekse uluslararası düzeydeki sanatçılar açısından yedi yıllık süre sonunda üst düzeyde bir ilginin oluştuğunu söyleyebiliriz.

Festival, özellikle müzik, tiyatro-performans, plastik sanatlar ve bunlara bağlı olarak panel-konferans-sempozyum etkinliklerinden oluşmaktadır. Klasik, caz, etno-caz, hip hop, groove, reggae, world muzik, etnik-müzik…müzik alanında özellikle yoğunlaşılan kategorilerdir. Bu yıla dek dünyanın dört bir köşesinden pek çok sanatçı Festival’in konuğu olmuştur.

Bu yıla dek Paco Pena, Los Paraguayos, Berlin Art Ensemble, David Russel, Kemal Belevi, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Zalihe Berksoy, Aswad, Wax Poetic, Burhan Öcal, Asi Minor, Senol Filiz-Birol Yayla, Belarussian Ballet Company, Aqua Levi&Roots İmension, Valentin Rozantsev, Yıldız İbrahimova, Ersen Sururi, Bülent Ortaçgil, Can Tufan, Timur Selçuk, Ali Akay , Emre Zeytinoğlu, Andreas Haralambos, Muammer Ketencoğlu, Twinkle Brothers, Christian Willisohn Band, Ensemble Baroque, Amelita Baltar, Teoman, Artis Quartet Vienna, Kent Oyuncuları –Yıldız Kenter, Sandımay Sokak Tiyatrosu, Aydın Esen –Randy Esen İkilisi, Yıldız İbrahimova-İvo Papazov-Okay Temiz’in de yer aldığı Ustalar Buluşması, Erkan Oğur- Turgut Alp Bekoğlu ve İsmail Soyberk’ten oluşan Telvin Trio, Joshua Redman Quartet ve Tango Turco …gibi farklı sanat dallarında uluslararası düzeyde kendini kanıtlamış grup ve kişiler Festivale katılmıştır.

Festival uluslararası niteliğinin yanında Kuzey Kıbrıs’ta da yoğun ilgi uyandırmış olup, en önemli basın ve sanat otoriteleri tarafından bugüne dek nitelik ve nicelik açısından düzenlenen en iyi etkinlik dizisi olarak kabul edilmiştir. Örneğin iki yıl önce düzenlediğimiz beşinci Festivalin izleyici sayısı 25 binin üzerinde olmuştur. Ve bu rakam Kıbrıs için oldukça önemli ve ayrıcalıklı bir kültür organizasyonu olduğunun ifadesidir. Özellikle Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin etkisiyle nüfusu gittikçe artan Mağusa halkı için olduğu kadar, yapılan araştırmalara göre tüm Kıbrıs Türk halkı için de dikkate değer bir konuma ulaşıp, Kuzey Kıbrıs’ın tüm bölgelerinden sanatseverlerin yoğun ilgisine neden olmaktadır. Bir “Kültür Turizmi” projesi olarak da gündemde olan Festival, Kıbrıs’a gelen turist grupları için de özel ilgi uyandırmakta, bu yönde yoğun bir ilgi ile karşılaşılmaktadır.

2004 yılı, Festival için bugüne kadar yapılan çalışmaların sağladığı deneyimle daha yüksek hedeflerin amaçlandığı bir dönemdir. Bu amaçla, gerek nitelik gerekse tanıtım ve katılım açısından bugüne kadar elde ettiğimiz noktanın çok daha ötesinde bir konuma ulaşılması amaçlanmıştır. Kıbrıs ve Türkiye basının yanında Amerika basınında da yer alan festivale katılımın artması yanında nitelikten ödün verilmeyen bir programın öngörülmesi üzerinde en çok durulan ve önemsenen yan olmuştur. Festival ile ilgili yapılan yorumların başında özellikle Festivalin minicik adanın boyutunu aştığı yönündeki tespitler ile seçkin ve kaliteli bir çalışma olarak sanat otoriteleri ve sanatçılar tarafından tanımlanması dikkate değerdir.

Modern ve yüksek bir kültür düzeyine sahip olan Kıbrıs Türk izleyicisi için Festival, yıl içinde kültür sanat adına önemli duraklardan biri olmakta, giderek kendine özgü bir izleyici kitlesi oluşturmaktadır.

Tarihi mekanların eşsiz dokusu altında yıllarca kendi kabuğunda kalan, Shakespeare ve Leonardo da Vinci gibi ustaların izini içinde barındıran Gazimağusa, tarihi küçük bir liman kasabasından, festivali ile de dikkate alınmaya, ziyaret edilmeye değer modern, tarihi bir sanat kenti olma yolunda hızla ilerliyor.

8. Festival’e doğru…

Saygılarımızla
Festival Komitesi

Festival Komitesi:
Oktay Kayalp (Gazimağusa Belediye Başkanı), Asım Akansoy (Koordinatör), Onursal Akdeniz, Hanife Mert, Şifa İnan, Zeki Öztürk, Engül Atamer, Mehmet Ulubatlı, Erkut Şahali, Kürşat Öztürk, Naci Taşeli

Adres      : Gazimağusa Belediyesi, Polatpaşa Bulvarı, Gazimağusa, Kuzey KIBRIS.
Tel           : 0 – 392 366 09 50 – ext (142), 0 – 392 366 09 54
Faks         : 0 – 392 366 09 5

Online Ödeme
Türkçe
× Merhaba,size nasıl yardımcı olabiliriz ?