21. DR. FAZIL KÜÇÜK SPOR OYUNLARI ŞAMPİYON MELEKLERİ’İN ŞEHRİNDE YAPILDI

2 Kasım 2023
Gazimağusa Ulaşım Master Planı Hane Halkı Yolculuk Anketi ihale Duyurusu
6 Kasım 2023
Spor Dairesi tarafından organize edilerek 4 federasyonun katkısıyla düzenlenen 21. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, Şampiyon Meleklerimizin anısı ile bütünleştirilerek 4-5 Kasım tarihlerinde Melekler Şehri olarak anılan Gazimağusa’da gerçekleşti.
21. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, 4 Kasım Cumartesi sabahı saat 10.30 da Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve Spor Dairesi Müdürü, Federasyon Başkanları ve yetkilileri, sporcular ve antrenörlerin katılımı ile gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı.
Müsabakalar, saat 11.00 de Namık Kemal Meydanı’nda voleybol, tenis, basketbol müsabakaları ve cimnastik gösterileri ile başladı.
5 Kasım tarihinde final müsabakaları ile tamamlanan 21. Dr. Fazıl Küçük Oyunları süresince KKTC Cimnastik Federasyonu’na bağlı kulüplerden cimnastikçiler, Namık Kemal Meydanında yaptıkları cimnastik gösterileriyle oyunlara renk kattı.
Organizasyonun tamamlanması ile birlikte ödül törenine geçildi.
Tören de ilk olarak organizasyonda görevli hakemlere anı paketleri KKTC Başbakanı Ünal Üstel tarafından takdim edildi. Ardından voleybolda Şampiyon olan GMBÇS Takımına ödülleri yine KKTC Başbakanı Ünal Üstel tarafından takdim edildi.
Oyunlar finalisti MGSK’ne ödülleri Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay tarafından takdim edildi.
Oyunlar 3. DAÜ’ne ise ödüllerini Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Akın takdim etti.
Organizasyon da MVP Ödülüne layık görülen Nehir Çatankaya’ya ödülünü Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya takdim etti. Başkan Kaya ayrıca organizasyon alanı düzenlemesine katkılarından dolayı Gazimağusa Belediyesi personeli Özkan Eser’e plaket takdiminde bulundu.
Ödül töreninde konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın her yıl Lefkoşa’da yapıldığına dikkat çekerek” Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları bu yıl ülkemiz için büyük anlamı olan Gazimağusa ilçemizde gerçekleştirildi. Bunun sebebi de 6 Şubat deprem felaketinde yitirdiğimiz Şampiyon Meleklerimizdir. Hükümet olarak bu yıl organizasyonu Şampiyon Melekler’in şehrinde yapmak istedik. Onların adını yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Başbakan Üstel, Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın düzenlenmesinde emeği geçen Spor Dairesi Müdürlüğü’ne, Gazimağusa Belediyesi’ne, Voleybol Federasyonu’na, Cimnastik Federasyonu’na, Basketbol Federasyonu’na ve Tenis Federasyonu’na da teşekkürlerini sundu.