BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER İLE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ MÜDÜRÜ HÜSEYİN AKCAN BİR GÖRÜŞME YAPTI

GAZİMAĞUSA’DA BİSİKLET PAYLAŞIM SİSTEMİ VELESPEED İSTASYONLARI FAALİYETİNE BAŞLADI
8 Eylül 2021
KAPALI MARAŞ’I BİR GÜNDE 2 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
7 Ekim 2021
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akçan Gazimağusa Belediyesinde bir görüşme yaparak özellikle pandemi döneminde yapılan yardım çalışmalarını ve bundan sonra yapılacak çalışmaları konuştu. Görüşmede ayrıca İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Atakan Alasya da hazır bulundu.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, göreve geldiği günden beridir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile her zaman istişare içinde sosyal devlet anlayışı ile ihtiyaçlı insanlara ulaşmak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, sosyal hizmetler görevinin hem çok anlamlı hem de kutsal bir görev olduğunu söyledi. Başkan İsmail Arter, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile bir araya gelerek yaptıkları görüşmelerden birini daha gerçekleştirdiklerini, gündemdeki konuları görüştüklerini, yaptıkları çalışmaların pandemi öncesi ve sonrası olarak 2 ayrı döneme ayrıldığını ifade etti. Başkan Arter daha önceye göre pandemi döneminde belediyenin yardım konusunda ulaştığı çok sayıda insan olduğunu, bunun reklamını yapmadıklarını söyleyerek, “bu konuda yerel idare ile merkezi idarenin bir çalışma takvimi olması gerekiyor, ülkedeki durum güllük gülistanlık değil maalesef” dedi. 2020 Mart ayından itibaren Türkiye ve ülkemizi hem saran hem de sarsan Covid-19’un neden olduğu olumsuzluklarla birlikte kapanma dönemleri yaşadığımızı, belediye olarak bu dönemde etkili bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, Sosyal Hizmetler görevlilerinin koordinasyonu ile yardım kampanyası yürüttüklerini, 10 bin paketi aşkın yardım yaptıklarını belirtti. Ülkenin bir daha öyle günler yaşamaması dileğinde bulunan Başkan Arter, o dönemde yaşanan travmaların kolay atlatılmadığını ifade etti. Bugün yaptıkları görüşmede yol haritası belirleyerek Sosyal Hizmetler ile Belediyenin daha etkili daha geniş kapsamlı çalışma yapacağını söyledi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ise konuşmasında, Covid-19 döneminin Sosyal Hizmetler Dairesi ile Belediyenin çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini, Gazimağusa Belediyesine bu dönemde yaptığı çalışmalar ve sosyal hizmetler ile işbirliğinden dolayı teşekkür etti. Akcan, Belediye ile işbirliğinde o kötü dönemi atlattıklarını, en kötü dönemde gerek gıda dağıtımı gerekse de sosyal inceleme ve ihtiyaçlıların tespiti konusunda Belediyenin daireye çok yardımı olduğunu belirtti.