CANBULAT BURCU’NDAKİ KORUMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

GAZİMAĞUSA ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI
18 Kasım 2023
SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNDE YANGIN VE DEPREM EĞİTİM TATBİKATI YAPTI
20 Kasım 2023
Gazimağusa’nın önemli simgelerinden biri olan Canbulat Burcu’nun Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından sürdürülen koruma çalışması tamamlandı.
Canbulat Burcu ve bitişiğindeki surlarda gerçekleştirilen çalışmanın sona ermesinin ardından bugün bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleymen Uluçay, Avrupa Komisyonu Genel Direktörü Mario Nava, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Ali Tuncay ve Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Sotos Ktoris, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ofisi Genel Müdürü Jockhangir Khardarov katıldı.
Koruma çalışması çerçevesinde, yapısal sağlamlaştırma, ziyaretçiler için güvenlik önlemlerinin eklenmesi, grafitilerin kaldırılması, ışıklandırılması, yeni bir drenaj sistemi ve alanın genel temizliğini içeren kapsamlı bir müdahale gerçekleştirildi.
Tüm çalışmalar Avrupa Birliği’nin mali, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik ve Danışma Kurulu’ndaki uzmanların katkılarıyla tamamlandı.