CUMHURBAŞKANI’NIN EŞİ SİBEL TATAR GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

KIBRIS TÜRK TURİZM VE SEYAHAT ACENTELERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ORHAN TOLUN BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
16 Aralık 2021
MEDI FOUNDATINON BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİTESİ BAŞKAN İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ
29 Aralık 2021
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Gazimağusa Belediyesi’ni bazı kadın örgütleri ile birlikte ziyaret ederek, Gazimağusa Belediyesi’nin kadınların emeğinin değer bulması için kurduğu Kadın Emeği Yerel Ürünler Pazarı hakkında bir toplantı yaptı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, kadınlarla ilgili çalışmalar yapmanın kendilerini mutlu ettiğini ve motivasyonlarını artırdığını ifade ederek, “Kadın örgütlerimizin, hem ülkemizde hem Türkiye’de hem dünyada ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Özellikle sosyal amaçlı projelerde kadın örgütlerinin verimli olduklarını görebiliyoruz.“ dedi. Sadece Belediye sınırlarındaki kadın örgütlerinin değil, Gazimağusa İlçesindeki tüm kadın örgütlerinin de çalışmalara katıldığını ifade ederek, 2020 Mart itibarıyla pandeminin tüm yaşamı çeşitli şekillerde etkilediğini, pandemi öncesi ve sonrası diye iki dönem oluştuğunu, pandemi öncesinde kadın örgütleriyle ilişkilerin çok iyi olduğunu, pandemi sürecinin projelerde kısıtlamaya neden olduğunu söyledi. Normalleşmeye giden süreçte yeni şartlar altında projeler üretmek gerektiğini belirten Arter, sivil toplum örgütlerine destek vermeye devam edeceklerini; Gazimağusa Belediyesi’nin tarihi Bandabuliya binasını, kadın örgütlerinin ürettiklerinin pazarlanması için hazırladıklarını ifade ederek, “siz de bizi motive ettiniz, çok teşekkür ederiz. Hızlandık ve planımız her Cumartesi günü bu mekanda sergi ve kermes şeklinde “Yerel Ürünler Pazarı’nı” sadece iç mekanı değil, hava koşullarına göre dış mekanı da kullanarak kurmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. Bu pazarın daha da gelişerek büyüyerek tanınan bir ortama dönüşeceğini ifade eden Başkan Arter, bir diğer ortak çalışmanın da KITSAB ile olduğunu, Gazimağusa’yı ziyaret edecek turistler için Suriçi ve Kapalı Maraş’ı kapsayacak tur organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi. Başkan İsmail Arter, Bandabuliya’da kurulan pazarın yalnızca Cumartesi günleri ile kısıtlı kalmayacağını, ihtiyaç olması halinde diğer günlere de yayılabileceğini ifade ederek, çalışmaların etkili ve verimli olması için etkinliğin daha çok duyurulmasını temenni etti.
Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar ise, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, kadın emeğinin yanında duran davranışı ile diğer belediyelere de örnek olacağını söyledi. Tatar, yaptıkları toplantılar sonucunda Kuzey Kıbrıs Kadın Örgütleri Ağını 40 örgütle oluşturduklarını, örgütlerin toplantılarında bu fikrin ortaya çıktığını söyledi. Sibel Tatar, Gazimağusa Belediyesi ve Girne Belediyesi’ne bu konu ile ilgili dilekçe sunduklarını, Gazimağusa Belediyesi’nin duyarlı davranarak bu uygulamayı başlattığını sözlerine ekledi. Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadın emeğinin yanında yer almak hepimizin görevi olmakla birlikte gerek Türkiye’de gerekse tüm dünyada bu konu ile ilgili örnek çalışmalar yapılmakta ve kadınların emeğinden faydalanabilmek için kadın örgütleri ile işbirliği yapılmaktadır dedi. Sibel Tatar, bu örnek davranıştan dolayı Başkan İsmail Arter’e ve emeği geçenlere tekrardan teşekkür ederek, kadın örgütlerine de çalışmalarında başarılar diledi ve bu imkanı çok iyi bir şekilde değerlendireceklerinden emin olduğunu belirtti. Bundan sonrası için daha büyük işlerde ortak çalışmak için aracı olmaya kararlı olduğunu ifade eden Sibel Tatar, kadın emeğinin yanında olmaya ve değerlendirmeye devam edilmesini diledi.