Dünyaca Ünlü Piyanist Rüya Taner Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i Ziyaret Etti

Gazimağusa Belediyesi Faturalarını Ödeyen Abonelere Bez Çanta Dağıtıyor
1 Şubat 2019
Eski Başbakan Ve Meclis Başkanı Hakkı Atun Başkan İsmail Arter’i Ziyaret Etti
12 Şubat 2019

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ülkemizin dünyaca ünlü piyanisti Rüya Taner ile görüşerek belediyenin yapacağı kültür-sanat çalışmalarıyla ilgili projeleri konuştu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ülkemizin gurur kaynağı olan piyanist Rüya Taner’i belediyede misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu, kültür sanata çok önem verdiklerini yaptıkları çalışmalarla gösterdiklerini ifade ederek, Rüya Taner ile yapacakları sanatsal faaliyetleri ve projeleri görüşeceklerini söyledi. Bazı projeleri görüşmeden sonra detaylandıracaklarını, insanlarımızın beklediği türde organizasyonlar yapacaklarını ifade eden Başkan Arter, belediye olarak Türk Halk Müziği korosunu da kurduklarını, bu çıtayı yukarılara çekmek istediklerini söyledi.

Piyanist Rüya Taner ise kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, ilk kez bir belediyeye ziyaret ettiğini, bunun da Başkan İsmail Arter’in kendisine verdiği değerden dolayı olduğunu söyledi. Taner, yurt dışında pek çok konser verdiğini ancak bir sanatçının kendi ülkesinde yaptığı faaliyetlerin daha değerli olduğunu ifade ederek, “bir sanatçıya ülkesinin kucak açması kadar motive edici ve gurur verici bir şey yok”. dedi. Taner, bu ülkenin yetiştirdiği bir sanatçı olarak kendi ülkesi için bu alanda bir şeyler yapmak istediğini de sözlerine ekledi.