ESKİ SAĞLIK BAKANI DR. ALİ PİLLİ GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’İ ZİYARET ETTİ

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİN 2021 YILINA AİT TAŞINMAZ MAL VERGİLERİ ÇIKARILDI
24 Şubat 2021
GAZİMAĞUSA’DA BİSİKLET İSTASYONU KURULMASI İÇİN VELESPEED İLE SÖZLEŞME İMZALANDI
1 Mart 2021

Eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli bugün saat 11:00’da Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etti. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in eşlik ettiği Pilli, ziyaretin ardından Sağlık Bakanlığı döneminde Gazimağusa Belediyesi ile Bakanlığın işbirliğinde  Gazimağusa’da hizmete sunulan Mağusa Arena’daki PCR Merkezi ve Maraş MGA Tesisindeki Aşı Merkezini de ziyaret etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin Gazimağusa’yı ve Belediyeyi ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, Mart 2020 tarihinden beridir ülkemizde yaşadığımız zorlu pandemi döneminde 24 saat sürekli telefonlaşarak süreci atlatmaya çalıştıkları Ali Pilli’nin kendilerine her zaman yardımcı olduğunu söyledi. Bir bakandan öte bir doktor olarak tıbbi bilgileriyle kendilerine ışık tutan Ali Pilli’ye çok değer  verdiğini ifade eden Başkan Arter, çok zorlu görevin Ali Pilli’ye nasip olduğunu, bu aşamada olumlu olumsuz bir şey söylemeye gerek olmadığını,  pandemi döneminde olanları toplum nezdinde tarihin yargılayacağını söyledi. Başkan Arter, Gazimağusa ve halk adına Eski Bakan Ali Pilli’ye teşekkür ederek, “özellikle sizin tuttuğunuz ışık doğrultusunda Mağusa’da aldığımız tedbirler vaka sayılarının az olmasıyla ilişkilidir. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Her ne kadar bakanlık görevinde olmasanız da sizinle temasımız devam ediyor. Sizden o değerli bilgi ve tecrübeleri almaya devam edeceğiz” dedi. Bakanlık ile birlikte Gazimağusa’da yaptıkları çalışmaları Ali Pilli’nin ziyaretinin uzun zamandan beridir gündemlerinde olduğunu, Bakanlık ile birlikte Arena Spor Salonu’nu testler, Maraş MGA ise aşılamalar için tahsis ettiklerini söyledi.

Eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli konuşmasında, Gazimağusa Belediyesine daha önce planladığı ziyaretin yoğun çalışmalardan dolayı mümkün olmadığını, tüm belediye başkanları ile çok iyi bir ilişkileri olduğunu, ancak Başkan İsmail Arter ile ayrı bir gönül bağı olduğunu söyledi. Bakanlık döneminde Covid-19 mücadelesinde Gazimağusa Belediyesi ile karşılıklı olarak sevgi saygı içerisinde çok iyi planlamalar yaptıklarını, Mağusa’da aşı ve Pcr merkezlerinin kurulması, belediye ile birlikte alınan tedbirlerin Mağusa’da vakaların az olmasının en büyük sebebi olduğunu belirtti.

“Sağlık bakanlığından alınmış olabilirim, ama ben bir doktorum ve yıllarca halkıma sağlık yönünden büyük hizmetler verdim, zaten halk da bunu takdir ediyor ve gösteriyor” diyen Dr. Ali Pilli, pandeminin dünyada bitmediği sürece bizde de  devam edeceğini, ancak pandemiyi yenmek için mücadeleye devam edeceğini, herkesin üzerine düşen görevleri yapacağını, kendisinin de kazandığı tecrübelerle görevini yapacağını, bakanlıktan gitmesinin işi bıraktığı anlamına gelmediğini, bakanlığa gereken konuları aktaracağını söyledi.

“Halkla çok iyi ilişkiler kuran özveriyle çalışan, halkın sağlığını düşünen belli menfaat ve çıkarlardan uzak duran bir ekiple çalıştık biz” diyen Eski Sağlık Bakanı Pilli, “zaten halkımız bunu takdir ediyor. Eski Sağlık Bakanı olarak Dr. Ali Pilli olarak bunu söylemeye devam edeceğim. Bu göreve gelirken hedefimiz halkımıza hizmetti. Ufak tefek eksiklikler olmuştur ama biz en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. Halkın takdiri bellidir. Ben Sağlık Bakanlığına Ali Pilli olarak girdim Ali Pilli olarak çıktım, alnımız tertemizdir, cebimizde herhangi bir şaibeli bir şey yoktur, koymadık da zaten, koymamaya devam edeceğiz. Biz her zaman halkımızın yanındayız.” dedi.

Eski Sağlık Bakanı Ali Pilli, Gazimağusa Belediyesinde yüzlerinin güldüğünü ifade ettiği belediye personelinin kendisini çok iyi karşıladığını ve pozitif enerji verdiğini de söyleyerek tüm personele sevgilerini gönderdi ve teşekkür etti.