Gazimağusa Belediyesi 5. Yöresel Anadolu Kültür Festivali’ni Gerçekleştirdi

6 Mayıs 2019
Polatpaşa İlkokulu Öğrencileri Gazimağusa Belediyesini Ziyaret Etti
9 Mayıs 2019

Gazimağusa Belediyesi’nin Anadolu Kültürü’nün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Maraş’ın Anadolu mahallesinde bu yıl 5.sini düzenlediği Yöresel Anadolu Kültür Festivali Pazar günü gerçekleştirildi.

Gün boyu devam eden festival, çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayarak, renkli ve eğlenceli bir gün yaşattı. Etkinlikte Anadolu’nun farklı yörelerine ait çeşitli lezzetlerin, yöresel yemekler yapılıp satışa sunulurken ayrıca gün boyu çocuklara sunulan eğlenceli oyunlar ve müzik performansları da etkinliğe renk kattı. Etkinliğin açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar Milletvekilleri, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, 4. Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Koruk, çeşitli parti yetkilileri ve yöre halkı katıldı.

Açılışta konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, festivale her yıl artan bir ilgiyle katılımın gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu belirterek, festivale katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, son zamanlarda her yerde bu tür festivallerin düzenlendiğine dikkat çekerek, bundan duyduğu mutluluğu ifade etti ve bugünkü festivalde tam anlamıyla Anadolu insanının yansıtıldığını kaydetti. Ataoğlu, Anadolu insanının kendi kültürlerini geleceğe taşımak adına yaptıkları bu girişimlerinden dolayı halkı kutlayarak, Bakanlığının bu yöndeki desteklerinin de süreceğini ifade etti.