GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ KENT GENELİNDEKİ İŞYERLERİNDE DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRILDI

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE ASBAŞKAN MANİK, YEDEK ASBAŞKAN KÖROĞLU OLDU
13 Ocak 2023
GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI SÜLEYMAN ULUÇAY YAŞLI HAKLARI ÇALIŞTAYI’NA KATILDI
13 Ocak 2023
Gazimağusa Belediyesi ekipleri kent genelinde sürdürdüğü denetimlerini işyerlerinin izinleri ve çalışanların sağlık karnelerinin denetlenmesini yoğunlaştırdı. Hafta başından itibaren yapılan denetimlerde toplam 795 işyeri denetlenirken, 1 restoranın gerekli hijyen koşullarına sahip olmadığı için faaliyeti durduruldu. Yapılan denetimlerde 702 işyerine çalıştırma izin belgelerini yenilemediği için, 73 işyerine de işyeri izninin yanı sıra çalışanların sağlık kartlarını yenilenmediği için ihbar verildi. Belediyenin Zabıta Şubesi’nden 6 ekibin hafta başından itibaren başlattığı denetimler kapsamında işyeri çalıştırma izin belgeleri ve çalışanların sağlık karnelerinin yenilenmesi için işyerlerine ihbarda bulunulurken, her işyerinin insan sağlığı açısından risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermesi ve genel hijyen kurallarına uyulması kontrol ediliyor. Önümüzdeki günlerde belediyenin zabıta ekiplerine sağlık ekiplerinin de dahil olmasıyla gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde halka sunulan gıdalar ve hijyen koşullarının uygunluğu da ayrıntılı bir şekilde denetlenecek.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, işyerlerinin çalıştırma izinlerinin ve çalışanların sağlık karnelerinin düzenli olarak yenilenmesi gerektiğini belirterek, belediye ekiplerinin denetimlerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Hijyen başta olmak üzere herşeyin insan sağlığına uygun olması gerektiğini belirten Dr. Süleyman Uluçay “gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde genel hijyen koşullarına uyulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Gıda üretimi yapan işyerlerinde denetimlerimizi yoğunlaştırdık.” dedi. Başkan Dr. Süleyman Uluçay, hem belediyenin hem de işyerlerinin karşılıklı olarak yükümlülüklerine uygun davranması gerektiğini belirterek, belediye hizmetlerinin ve özellikle kanalizasyon çalışmalarının esnafımızın çalışmalarını engellemeyecek şekilde yürütülmesine önem verdiklerini de kaydetti.
Zabıta Birimi Amiri Halil Karagil de denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirtip tüm iş yerlerinde, özellikle gıda ve kişisel bakım işletmelerinde en önemli unsurun hijyen olduğunun altını çizdi. İnsan sağlığının göz ardı edilemeyecek bir öncelik olduğunu vurgulayan Karagil, bunun yanında işletme sahiplerinin, çalışanlarının sağlık kontrollerini düzenli şekilde yaptırıp çalışanların sağlık karnelerinin çıkarılmasına önem vermesi gerektiğini ifade etti.