GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN DENETİMLERİNDE 12 İŞYERİNİN 7’SİNE İHBAR VERİLDİ
14 Ocak 2020
TAŞINMAZ MAL VERGİLERİNİN SON ÖDEME TARİHİ UZATILDI
30 Nisan 2020

Gazimağusa Belediyesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.
Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bugün Mağusa Gelişim Akademesi’nde gerçekleşen ve Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal başkanlığındaki toplantıya, belediye, polis, hastaneler ile siyasi partilerden temsilciler katıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, ülke olarak alışık olmadığımız günlerden geçtiğimizi ifade ederek, el birliği ve işbirliği ile sıkıntıları azaltmak için çalışılması gerektiğini ifade ederek, hükümetin aldığı kararları eleştirmek yerine bu olaylarla ilgili ne kadar tecrübe sahibi olduklarını düşündüklerini ifade etti. Belediyeler olarak zaman zaman kendilerini yalnız hissettiklerini söyleyen Başkan Arter, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vermek için milletvekillerini davet ettiklerini, konunun ülke sağlığıyla ilgili olduğunu ve siyasetten daha önemli olduğunu söyledi. Temizlik Şubesi’nin 200 personeli ile, sağlık personelinin ise sistemli bir şekilde dezenfekte çalışmaları yaptığını, bugüne kadar 1 tonun üzerinde ilaç kullanıldığını ifade eden Başkan Arter, aynı şekilde Zabıta Şubesi’nin polisle işbirliğinde hareket ettiğini, insanların da gittikleri market ve bankalar gibi yerlerde kendilerini korumaları gerektiğini belirtti. Başkan Arter, 15 günde bir yaptıkları ilaçlamaları tedbirler arttıktan sonra haftada 2’ye çıkardıkları bilgisini vererek, bu kapsamda, devlet daireleri, liman, askeri kışla, tarihi yerler, parkların ilaçlamalarının yapıldığını söyledi. Belediyenin 65 yaş üstü 2600 üyesiyle telefoniyen iletişimde olduğunu, üyelerine 4 ekiple ilaç ulaştırma hizmeti verdiklerini söyledi. Başkan Arter, belediyelerin bütçelerinin altüst olduğunu ağır aksak çalışan çarkın dişlilerinin bugün dağıldığını gördüklerini ifade ederek, hem devlet bütçesinin hem belediye bütçelerinin toparlanması gerektiğini söyledi. Kamu maliyesinde çok büyük ekonomik sıkıntı olduğunu, devlerin giderleri ve gelirlerinin de alt üst olduğunu ifade eden Başkan Arter, “Belediyelerin devlet katkısı yüzde 25’lik kesintiye uğradı. Türkiye’de ve diğer ülkelerde belediyelere ek kaynak yaratılması için çalışılırken, bizde belediyelerden kesinti yapılmasının mantığını anlamakta zorlanıyoruz. Bu kesintinin neye faydası olacak? Belediyelere çok para giderdi bunu keslim mi dendi yoksa paramız yoktur adını da böyle koyalım mıdır esas konu.“ diye konuştu. Bu kesinti konusuna alternatif bir çare bulunması gerektiğini ifade eden Başkan Arter, belediyeler birliğinin kesintiyi kabul edilemez olarak değerlendirdiğini, uzmanların buna bir çare düşünmesi gerektiğine dikkat çekti. Krizin durağan bir döneme geçmediğini, halen devam ettiğini, belediyeye daha çok görev düştüğünü söyleyen Başkan Arter, belediyeler birliği üzerinden bir borçlanma yapılabileceğini ve bu sıkıntılı günlerin atlatılabileceğini de önerdi. Başkan Arter, belediyelere hiç bütçe verilmese dahi çalışmaya devam edeceklerini, belediyenin ilaçlamaları ve halka yaptıkları yardımlar Bakanlar Kurulu kararı olmadığını, belediye olarak inisiyatifle görev üstlendiklerini, Gazimağusa’daki iş insanlarının da gerektiğinde elini taşın altına koyduğunu söyledi.

Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal şunları kaydetti: “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Görevimiz gereği gerekli yerlerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımızla gerekli koordinasyonu yaparak gıda yardımı kayıtları yapıldı. Gıda yardımını devletten maaş almayan kişilere ve maddi sıkıntıları olan kişilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Verilen katkılar yeterli değildir yetinmeye çalışıyoruz kimlere yardım yapılacağı konusunda belediye ile ciddi çalışmalar yapacağız. Hala daha sokağa çıkma yasağını anlamayan insanımız var ve bu insanların izin alma çalışmalarında sıkıntılar yaşıyoruz. İnternet üzerindne izin veriliyor ama gelen şikayetlerde eczane, veya anneme ilaç vereceğim gerekçesiyle izin alınıyor ama sıkıntı yaşıyoruz. Aldığımız bir kararla artık günlük izin veriyoruz. En büyük sıkıntımız gıda yardımı sorunudur umarım en kısa zamanda halledilir. ” dedi.

Gazimağusa Polis Müdürü Ahmet Beşerler şunları kaydetti: Mağusa Polis Müdürlüğü olarak bu üç otelde önlemlerimizi aldık. 23 Mart’ta kısmi sokağa çıkma yasağına ilaveten 3 tane daha karakol kurarak en az seviyeye indirmeyi sağlamayı çalışıyoruz. Salamis Bay Otel ve diğer otellerde polislerimizi sürekli sağlık kontrolden geçirildi 75 polisimize testler yapıldı negatif çıktı ve evlerinde izole edilmektedirler. Palm Beach’te 103 kişi karantina altındadır. Mağusa’da kundaklama yaşadık ve soruşturma başlattık. Polis kaymakamlıkla beraber bazı yerlerde izinlendirme yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan istediğim alınan kararlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir. En önemli unsur burada markettir markette yığılmalar oluyor ve hala da ihtiyaç duyulmaktadır. sadece temel ihtiyaçların marketten alınması lazım lüks ürünlerin satılmaması gerekir. Böylece marketlere gidişin azalmasıyla birlikte herkesin de evinde olmasını sağlar”

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kalfaoğlu şunları kaydetti: “ilk yaptığımız iş koordine olduk hızlı bir şekilde. Northenland’ın bizlere sunduğu konteyner ile tedavilere başladık. Hastalarımızı testlerini yapıp daha sonra içeri alıyoruz. Lefkoşa Hastanesi’nde yangın çıktı ve sonrada bu olay ortaya çıktı. Lefkoşa Hastanesi bizim aldığımız önlemlerin hiç birini almadı. Mağusa Hastanesini korumaya devam ettik. Hastanemizden enfeksiyon servisi açtık ve burada ilk hastaya bakılıyor daha sonra içeri alıp tedavi yapıyoruz. Testlerimiz gelecek Güney Kore’den ve hastanemizi güven altında tutacağız.”
Kunter Güven Hastanesi Sahibi Emine Kunter Özel Hastaneler Birliği adına da konuşarak, “Tüm özel hastaneler olarak halkımıza hizmet vermeye hazırız, devlet bizden hizmet alabilir, hiç birşey de talep etmiyoruz. İnşallah zor günleri elbirliğ ile aşacağımıza inanıyoruz. Ücretsiz olarak hizmet vermeye hazırız”

Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay şunları kaydetti: “Şu anda tek sıkıntımız gıda sıkıntısı çeken kişilere nasıl yardım edeceğizdir. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki tecrübemiz yok, akıl ve mantığın birlikteliğinin olması gerekiyor. Bizim de dahil olacağımız bir ekip kurulması gerekiyor. Herkesin evinde oturması lazım herkesin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Kızılay’dan yardımdan alalım bunlar önerilerdir herkesin elini taşın altına koyması lazımdır”

Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu şunları kaydetti: “İnanılmaz derecede bilgi kirliliği var bu dönemde bu toplantının yapılması önemlidir. Bakanlar Kurulu karar alır ama bunları uygulayanlar da belediyelerdir, kaymakamlıklardır. Gazimağusa en az etkilenen yerdir. Bakanlar Kurulu’nun yapmış olduğu yüzde 25’lik kesinti nerede kullanılacak bunun yol haritası yapılması lazım bu bütçeyi ne için kullanılacakları tespit edilmesi lazım. Vatandaşın sokağa çıkmaması gerekiyor. Marketleri internet üzerinden yapılması ve uygulamaların artması gerekiyor. Denetimlerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum”

Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali şunları kaydetti: “Sağlıklı iletişim olmaması bilgi kirliliğinin olması kötüdür. Şimdi siyaset zamanı değildir. Bedelini canıyla ödeyeceğimiz kadar ciddi bir sorundur. Tek bilgi kaynağının olduğu yer olması lazım yani Başbakanlık’a bağlı kurula mı bakacağız, Sağlık Bakanlığındaki kuruluna mı bu kirliliktir tek bir yerden bilgi verilmesinin düzenlenmesi gerekiyor”

Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner ise şunları kaydetti: “ İzolasyonu sağlayacağız. Güven sağlamamız gerekiyor. En az şekilde bu olaydan kurtuluruz. Birli kirliliğini azaltmak ve marketlere çözüm bulunması lazım herkesin bu sıkıntılı dönemde katkı sağlaması gerekmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Online Ödeme
Türkçe
× Merhaba,size nasıl yardımcı olabiliriz ?