GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN DENETİMLERİNDE 12 İŞYERİNİN 7’SİNE İHBAR VERİLDİ

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ GIDA ÜRETİMİ VE SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNDE HİJYEN KOŞULLARINA UYULMASI İÇİN DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI
10 Ocak 2020
GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
30 Mart 2020

Gazimağusa Belediyesi Zabıta ve Sağlık Şubesi ekiplerinin kent genelinde bugün yaptığı denetimlerde 12 işyerinin 7’sine ihbar verildi. 3 ekip olarak etkin bir şekilde devam eden denetimlerde 6 restoranın 5’ine işyeri çalıştırma izin belgeleri yenilenmediği ve çalışanların sağlık karneleri olmadığı için ihbar verilirken, hijyenik şartlara daha çok dikkat edilmesi konusunda bazı işyerleri de uyarıldı. Dün yapılan denetimlerde ise bir restoranda hijyenik açıdan olumsuzluk görülmesi ve çalışanların sağlık kartlarının olmaması nedeniyle mühürleme yoluna gitmeden önce olumsuz şartlarda faaliyet yapılmaması konusunda ihbar verildi. Marketlerde yapılan gıda denetimlerinde ise ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilirken, işyeri çalıştırma izin belgeleri yenilenmediği için 2 makete ihbar verildi. Ekipler özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadan faaliyet sürdürmesi ve gerekli hijyen koşullarına sahip olması için hassasiyet gösteriyor.