GMB İLK GÜNDEN İTİBAREN ÜLKEMİZE GELEN DEPREMZEDELERİN YANINDAYDI

Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu Alımı İhale Duyurusu
9 Şubat 2023
GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN 2023 YILINA AİT TAŞINMAZ MAL (EMLAK) VERGİLERİ ÇIKARILDI
2 Mart 2023
Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen deprem felaketi sürecinde Gazimağusa Belediyesi hem Türkiye’ye gönderilen yardımlar konusunda hem de ülkemize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda duyarlı kent halkı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü süreci tamamladı.
Yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren hem Türkiye’de bulunan vatandaşlarımız hem de yardım kampanyaları ile ilgili koordinasyonları sağlayan TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin ülkemize gelen depremzedeler ile ilgili sürece önderlik edecek olması ile birlikte, Gazimağusa Belediyesi, toplanan yardımları AFAD’a gönderiyor.
Yardım kampanyası sürecini yöneten Gazimağusa Belediyesi AS Başkanı Hüseyin Manik, Gazimağusa Belediyesi’nin ilk günden itibaren başlatılan yardım kampanyasında toplanan çok sayıdaki malzemenin TC Lefkoşa Büyükelçiliği koordinasyonu ile Türkiye’de bulunan depremzedelere ulaştırıldığını ifade etti. Kampanyanın başlatılması ile duyarlı kent halkının ciddi miktarlarda kıyafet ve battaniye yardımı yaptığını, bunun yanında gıda maddeleri, hijyen maddeleri yardımlarının yapıldığını ifade eden Manik, belirlenen ihtiyaç malzemelerinin Gazimağusa Belediyesi’ne ait sosyal medya hesapları üzerinden anonsunun yapıldığını ve halkın da bu ihtiyaçlara muazzam miktarda cevap verdiğini açıkladı.
Depremzedelerin ülkemize gelmeye başlaması ile Mağusa Arena’da devam eden yardım kampanyasından toplanan malzemelerin bir kısmını Başbakanlık AFAD koordinasyonu ile yürütülen Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda toplandığını ifade eden Manik, bir kısmı ile de depremzede olarak Gazimağusa’ya gelenlerin acil ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.
Gazimağusa Belediyesi’nin bu süreç içerisinde yapılan başvuruların oluşturulan bir sistem ile kayıt altına aldığını ve bu kayıt sistem konusunda Gazimağusa Kaymakamlığı ve Başbakanlık ile işbirliği içerisinde hareket edildiğini belirten Manik, Gazimağusa Belediyesi olarak gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.
Çok zor ve acı dolu bir süreç olduğunu ifade eden Asbaşkan Manik şöyle devam etti; “Yeri geldi hem ağlayarak hem çalışarak bu süreci tüm ihtiyaçlara cevap vermeye çalışarak yürüttük. Bu süre içerisinde yanımızda olan, ailelerin yanında olan personelimize de büyük teşekkür ederim. En büyük görev Gazimağusa Belediyesi’ne düşüyordu. Bu acılı ve zor görevi yerine getirmek, personelimizin desteği ile oldu.”