GMB SU İŞLERİ ŞUBESİ’NDEN BÖLGESEL SU DAĞITIMI SORUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

14 Temmuz 2023
MAĞUSA’YI DAYANIŞMA İYİLEŞTİRECEK
21 Temmuz 2023
Gazimağusa Belediyesi Su İşleri Şubesi, Gazimağusa kentinin bazı bölgelerinde bir süreden beri devam eden su dağıtım sorunu ile ilgili açıklamada bulundu.
Su İşleri Şubesi’nden yapılan açıklamada, ülke genelinde dönüşümlü olarak yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile kentte su dağıtımının olumsuz etkilendiği belirtildi.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Su İşleri Dairesi’ne ait Gazimağusa kentindeki su deposunun olduğu bölgede geçtiğimiz hafta sonundan beri 16 kez elektrik kesintisinin yaşandığının belirtildiği açıklamada, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’ın yaşanan susuzluk sorunun giderilmesi adına Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürlüğü ile görüşme sağlayıp çözüm önerisinde bulunduğu bildirildi.
Su İşleri Şubesi’nden yapılan açıklamada, elektrik kesintisi kaynaklı ilk olarak kentin yüksek bölgeleri ve su deposuna uzak olan bölgelerin su dağıtımından olumsuz etkilendiği belirtilirken, bu bölgelerin Anadolu Mahallesi, Harika Mahallesi, Saklı Kent Sitesi bölgesi, Tuzla ve Akyar Sınır Kapısı bölgesi yakınında bulunan Beşevler bölgesi olduğu kaydedildi.
Su İşleri Şubesi, Harika Mahallesi ve Beşevler/Akyar bölgesinde yaşanan genel su dağıtım sorunuyla le ilgili de açıklama yaptı. Gazimağusa Kaymakamlığı, Gazimağusa Belediyesi ve Su İşleri Dairesi’nin yaşanan sorunun kısa ve orta vadede çözüme kavuşması için gerekli çalışmaları bir süredir başlatıldığı ve çalışmaların teknik sonuçlarına göre Harika Mahallesi ve Beşevler/Akyar bölgesinde basınç artırıcı pompaların montesiyle su sorununun birkaç haftada giderilecek aşamaya geldiği vurgulandı.