MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ MELEKLER ANITI, ULUSAL MİMARİ, PEYZAJ VE PLASTİK SANAT ESERİ YARIŞMASI BAŞLADI

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİN İÇ İŞLEYİŞİYLE İLGİLİ BİR TOPLANTI YAPILDI
10 Kasım 2023
KKTC’NİN 40 KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GAZİMAĞUSA’DA TÖRENLERLE KUTLANDI
15 Kasım 2023
Gazimağusa Belediyesi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve Şampiyon Melekler Derneği’nin birlikte düzenlediği Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Melekler Anıtı, Ulusal Mimari, Peyzaj ve Plastik Sanat Eseri Yarışması’nın duyurusu bugün Gazimağusa Belediyesi’nde düzenlenen toplantı ile yapıldı.
Toplantıya Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gazimağusa Belediyesi Proje, Bayındırlık, İmar Birimi Amiri Abide Başman Eryaşar, KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile Genel Sekreteri Osman Akın ve Belediye Meclis Üyeleri Erhun Şahali ile Şükrü Demirbaş katıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay toplantıda yaptığı konuşmada ülkemiz ve melekler şehri Mağusamızda önemli bir konuda adım atıldığını ifade ederek, başta Başbakan Ünal Üstel olmak üzere projeye katkı koyan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Uluçay gerek anıt mezarlık gerekse Melekler Anıtı konusunda zamanlama konusunda hiç bir problem yaşanmadan çalışmaların özveri ile devam ettiğini ifade ederek Şampiyon Meleklerin şehri Mağusa’da Şampiyon Meleklerin hiç bir zaman unutulmayacağını belirtti.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya toplantıda yaptığı açıklamada, toplantının yarışma başvurularının başladığına dair duyuru niteliğinde olduğunu belirterek, projenin amacının Şampiyon Meleklerin anısına bir farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Projenin kentimizde büyük bir etki bırakacak bir anıt olacağına inanç belirten Karakaya, katılımın da yoğun olacağını ümit ederek Şampiyon Meleklerin anısını yaşatacak en güzel eserin seçileceğinden şüphe duymadığını kaydetti. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır da açıklamasında, bir süreden beridir yarışmayla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü dile getirerek, Mağusa’ya ve Ülkeye melekleri unutturmayacak kalıcı bir eser kazandırılacağını söyledi.
Adanır, yarışma başvurularının 6 Şubat tarihinde sona ereceğini, 27 Şubatta ise proje teslim tarihi olduğunu belirtti.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Melekler Anıtı, Ulusal Mimari, Peyzaj ve Plastik Sanat Eseri Yarışması şartnamesi ile süreç takvimine yarın itibari ile Gazimağusa Belediyesi’ne ait sosyal medya hesaplarından ve Web sayfasından ulaşabileceksiniz.