Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu Beraberindeki Heyetle Başkan İsmail Arter’i Ziyaret Etti

23.Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali Athena Konseri İle Muhteşem Bir Şekilde Sona Erdi
6 Temmuz 2019
Damperli Kamyonet Araç Alımı İhale Duyurusu
29 Ekim 2019

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu beraberindeki heyetle bugün Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek imar planıyla ilgili görüşlerini sundu. Ziyarette Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi Ulus Irkad ile birlikte Mağusa Kent ve Ekoloji Platformu Temsilcisi Erol Emin ve her iki örgütün üyeleri yer aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, gösterilen hassasiyet konusunda teşekkür ederek, yıllarca imar planı çalışmalarının gecikmesinin şu anda yapılan çalışmalarda sıkıntı yarattığını ifade ederek, “imar planı yapmak problem yaratmak değil, ileride karşılaşacağımız sıkıntıları ve problemleri çözmek adına yapılan çalışmadır.” dedi. İmar planına yardımcı olmak amacıyla özveriyle hazırlanan hassasiyetleri ortaya koyan bir metin aldığını, yazının kendilerinin de hassas olduğu konuları içerdiğini gördüğünü, yazıyı İçişleri Bakanlığıyla paylaşacağını ifade eden Başkan Arter, amaçlarının bir olduğunu, çarpık yapılaşmayı ileride disiplin altına alma adına imar planının hayat bulması gerektiğini belirtti. Aynı şekilde Yeniboğaziçi ve İskele için de aynı durumun geçerli olduğunu, kontrolsüz ilerleyen işlerin ileride sorunlar yaratabileceğinin şimdiden göründüğünü, bu konuda hem süratli hem de hatasız çalışmaları gerektiğini söyledi.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu ise, konuyla ilgili görüşlerini içeren bir metin hazırladıklarını ve Başkan İsmail Arter’e verdiklerini, kendilerinin imar planını desteklediklerini ve Başkan Arter’in de desteklediğini bildiklerini ifade ederek bundan dolayı teşekkür etti. Refikoğlu, ülkede birçok sorun olduğu gibi Gazimağusa’da da sorun olduğunu, sorunların nasıl çözüleceğiyle ilgili bazı öneriler sunduklarını söyledi.