SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNDE YANGIN VE DEPREM EĞİTİM TATBİKATI YAPTI

CANBULAT BURCU’NDAKİ KORUMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
18 Kasım 2023
GAZİMAĞUSA-LEFKOŞA ANAYOLU’NDA ÇALIŞMAYAN AYDINLATMALAR TAMİR EDİLİYOR
21 Kasım 2023
Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü Yerinde Tatbikat ve Uygulama Eğitim çalışması kapsamında Gazimağusa Belediyesinde deprem tahliyesi ve yangın tatbikatı yaptı. Sivil Savunma’nın her yıl düzenli olarak yaptığı daire müessese eğitimi kapsamında afet ve acil durumlarla ilgili personelin nasıl davranacağı konusunda ayrıca bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü Eğitimcileri Hasan Özboltaşlı ve Osman Demirli hem teorik bilgiler verdi hem uygulamalı tatbikatı yönetti. Belediye binasının içerisinden yaralı kurtarma, dam üzerinde mahsur kalan birinin sivil savunma tarafından halatla tahliyesi olmak üzere 2 aşamada gerçekleşti. Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay ve Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser de bilgilendirme toplantısına katıldı. Başkan Uluçay, İsias Otel enkazında görev yapan Sivil Savunma ekibinin bölgeye ilk giden ekiplerden olduğunu ifade ederek, orada gösterdiği çaba ve çalışmalardan dolayı Sivil Savunma ekibinin ülkemizin gururu olduğunu söyledi.
Eğitimcilerden Hasan Özboltaşlı bilgilendirme toplantısında, ülkemizin deprem kuşağında bulunduğunu, depreme dayanıklı yapılar yapılması gerektiğini, halkın yapacakları evler ve apartmanları zemine uygun sağlamlıkta yapması gerektiğini belirtti. Özboltaşlı, ayrıca ev içerisinde yüksek ve ağır olup devrildiğinde insana zarar verebilecek eşyaların sabitlenmesi gerektiğini, yatakların cam kenarında olmaması gerektiğini ya da camın kırıldığında insana zarar vermemesi için kalın perdelerin olması gerektiğini ifade etti. Deprem başladığında müstakil evde oturanların 10 saniyede evden çıkma şansı varsa çıkmasının, yüksek binalarda oturanların sağlam eşyaların yanında çök kapan tutun hareketini yaparak kendisine yaşam üçgeni yaratmasının önemine dikkat çekti. Özboltaşlı, deprem konusunda yakın zamanda ülke olarak çok büyük acı yaşadıklarını, Türkiye’de İsias Otel’de kurtarma çalışmasına katıldıklarını zor koşullarda çalıştıklarını, bu gibi durumlara hazırlıklı olmamız gerektiği belirtti.