TUZLA ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

21 Temmuz 2023
AKILLI SU SAYACI MARKALARINA GÖRE, 7/24 ÖDEME NOKTALARINDA DÜZENLEME YAPILDI
25 Temmuz 2023
Kıbrıslı Türkler’in varoluş mücadelesi dönemlerinde, 1956-1974 yılları arasında şehit edilen 21 Tuzlalı anısına Tuzla Şehitliği’nde bugün tören düzenlendi.
Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışı yapılmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay törende yaptığı konuşmada, Tuzla’nın Gazimagusanın önemli bir parçası olduğunu ifade ederek Kıbrıslı Türkler’in varoluş mücadelesinde şehit düşenlere Allahtan rahmet, gazilere uzun ömürler diledi.
Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesinin gençlere aktarılmasının önemine dikkat çeken Başkan Uluçay, o dönemlerden anekdotlar aktardı. Yaşanan zorluklar karşısında başarının birlik ve beraberlikle elde edilebildiğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Uluçay, “farklı düşünceler anlayışlar olabilir, Kıbrıs Türk toplumu her zorluğu geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlikle aşabiliyor” dedi.
6 Şubat depremi sonrasında hem Türkiye’de hem de ülkemizde yaşananlar ile Gazimağusa’da geçtiğimiz ay birçok belediye ve Sivil Toplum Örgütü’nün desteği ile gerçekleştirilen temizlik kampanyasının dayanışmanın güzel örnekleri olduğunu belirten Başkan Uluçay, birlik ve beraberliği başarabilenlerin her zaman ayakta kalacağını ifade etti.
“Biz millet olarak her zaman barışın olması yönünde mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Uluçay, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözüyle tamamladı.
Törene, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, bazı milletvekilleri, Gazimağusa Polis Müdürü Hüseyin Çete, şehit aileleri ve muharip gaziler katılım gösterdi. Törende, Aziz Şehitlerin ruhu için din görevlisi tarafından dua okundu.